„MANO DRAUGAS AUGINTINIS“

Lapkričio ir gruodžio mėn. Vyko ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikų, tėvų, mokytojų edukacinis – socialinis projektas ir meninių – kūrybinių darbų, fotografijų paroda „Mano draugas augintinis“.

Ačiū, mokytojoms Laimai ir Ramunei už projekto iniciavimą įstaigoje, visai vaikų-tėvų-darbuotojų bendruomenei už aktyvų dalyvavimą!

Padėka „Nojus“

PARODOS TIKSLAS IR UŽDAVINIAI

Parodos tikslas: padėti atskleisti abipusę – žmogaus ir gyvūno draugystę, rūpestį augintiniais.

Parodos uždaviniai: Mokyti atsakingai elgtis su naminiais ir beglobiais gyvūnais. Skatinti atsakomybę, rūpestį gyvūnais, augintiniais, ypač atkreipti dėmesį į beglobius gyvūnus. Ugdyti vaikų socialinę kompetenciją. Plėtoti vaikų meninius gebėjimus. Ugdyti skaitmeninį raštingumą, technologijų taikymą, naudojant IKT, interaktyvią lentą, planšetę, fotoaparatą. Įamžinti augintinį nuotraukoje, parengti ir pristatyti trumpą pasakojimą apie jį. Plėtoti tėvų savanorystę, socialinę iniciatyvą. Skatinti kūrybinį bendravimą ir bendradarbiavimą tarp ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių, mokytojų, ugdytinių ir šeimos. Siekti dalinantis gerąją patirtimi. Nuotraukomis ir meniniais – kūrybiniais darbais papuošti įstaigos edukacines erdves, suteikti džiugių emocijų visiems vaikams, tėvams ir mokytojams.

DALYVIAI – visų įstaigos grupių mokytojus, ugdytinius ir tėvus (globėjus, rūpintojus), švietimo pagalbos specialistus, meninio ugdymo mokytojus.

 PARODOS ORGANIZAVIMO TVARKA:  Sukurti grupėje kontekstą projektui „Mano draugas augintinis“, plėtoti projektą. Sukurti meninį – kūrybinį darbą A4 formato lape, panaudojant įvairias meninės raiškos technikas: lankstinius, karpinius piešinius ir kt. Nuotraukoje užfiksuoti augintinį(- ius). Užrašyti trumpą vaiko pasakojimą apie vaiko augintinį ir augintinio vardą. Paroda įstaigos galerijoje veikė nuo 2023 m. lapkričio 6 d. iki 2023 m. lapkričio 30 d. 

Lapkričio 6 – 30 dienomis  vyko pasidalijimo, gerumo akcija beglobiams gyvūnams ,,Pasidalink gerumu“. Pageidaujantys dalyvauti akcijoje beglobiams gyvūnams, galėjo prisidėti: maistu, žaislais, priežiūros priemonėmis katėms ir šunims. Akcijos metu surinkta labdara/parama  nuvežta ir padovanota Kauno gyvūnų gerovės namams „Nojus“ (https://kggn.lt/)