Bendradarbiavimas su šeima. Priešmokyklinės grupės „Vėjūnė“ patyriminė išvyka į Kleboniškio mišką – parką

Patyriminės išvykos tikslas – ugdyti vaikų meninę, kūrybinę raišką ir gebėjimus, pasitelkiant STEAM veiklas, įprasminant pavasario grožį gamtoje.

Jau ne pirmą kartą grupės „Vėjūnė“  vaikai su šeimomis lankėsi miške. Balandžio 21 dienos popietę visa grupės bendruomenė išsiruošė į pavasarėjantį Kleboniškio miško parką. Vaikai keliavo paspirtukais, dviračiais, riedučiais…

Buvo puiki diena! Keliauninkai lietė sprogstančius medžių pumpurus, uostė besiskleidžiančius žiedus, lietė minkštas samanas bei kiškio kopūstus, tarp kurių galvutes kėlė mažutės gražuolės – baltosios plukės. Vaikai pastebėjo, kad miške oras yra gaivesnis, kvapnesnis, o vėjas, šiurenantis jaunus lapelius, maloniai glosto skruostus ir plaukus. Vaikai liesdami bandė atspėti, kuri šakelė su jaunučiais lapeliais yra kaštono, o kuri – klevo, beržo, šermukšnio.  Išgirdome genį, stuksenantį medį. Patikrinome, ar praėjusį kartą matytas skruzdėlynas dar vietoje. Matėme, lietėme ir uostėme įvairias gėles, medžius ir krūmus, pakartojome jų pavadinimus. Kalbėjome apie ekologiją, apie tai, kaip svarbu saugoti gamtą.  Vaikai, smagiai  lakstė miško kalvelėmis bei išbandė lygsvaros gebėjimus, eidami per įvairiausius rąstus, važiuodami miško – parko taku riedučiais, paspirtukais, dviračiais. Patyriminė veikla gamtoje, puiki kūrybinė dirbtuvė. Pasinėrę ir išlaisvinę savo kūrybines fantazijas  vaikai su tėvais sukūrė savitus meno kūrinius – pavasario skrybėles, šeimų kūrybinėse dirbtuvėlėse, miške. Visi, džiaugėmės bendryste! Tai buvo trumpas, bet nuostabus prisilietimas prie gamtos ir prasmingai praleistas laikas su šeima.

Ačiū, mokytojoms Laimai ir Ramunei už pasidalijimą.