Joninių/Rasų šventė – 2023

Vaikų, tėvų, darbuotojų bendruomenę pakvietėme į tradicinę Joninių/Rasų šventę  –  gražiausią ir paslaptingiausią vasarvidžio šventę. Tai senoji lietuvių vasaros saulėgrįžos šventė, sutapatinta su švento Jono diena ir pavadinta Joninėmis (2023 Joninės)

Ėjome pro žolynais puoštus vartus; uždegėme deglą, deginome gintaro dulkes, linkėjome sėkmės; Dainavome tradicinės kupolinės dainas, mintyse išsakėme ateities lūkesčius, džiaugiamės praeities sėkmėmis. Iš žolynų, drauge pynėme vainikus, dainavome Lietuvių liaudies dainas, žaidėme žaidimus. Plukdėme vainikus. Ieškojome Paparčio žiedo pagal  draugų sukurtą žemėlapį; dėliojome Paparčio žiedą iš žolynų… Šokome „Raganaičių šėlionės“. Vaišinomės Joninių vaišėmis ir vaistažolių arbata ir sveikinome Janiną ir Rasą.

Dėkoju, darbo grupei „Lietuvos valstybinėms, tautinėms šventėms ir atmintinoms dienoms organizuoti ir pravesti“ – „Kartos“:

Audronei Utkaitei,

Virginijai Šalčienei,

Aušrai Lagunavičienei,

Aivai Žvirblienei,

Jurgitai Stirbienei

Už puikų senosios Lietuvių vasaros saulėgrįžos šventės, Rasų/ Joninių iniciavimą ir organizavimą įstaigos vaikų – tėvų – darbuotojų bendruomenei. Už Lietuvių liaudies tradicijų puoselėjimą, tautiškumo, pilietiškumo ugdymą 2023-2024 m. m.

Dėkoju, visai įstaigos vaikų – tėvų – darbuotojų bendruomenei už aktyvų dalyvavimą darbo grupės „Kartos“ renginiuose ir  šventėse, bendravimą ir bendradarbiavimą.

„Tauta, nežinanti savo praeities, neturi ateities“, – Jonas Basanavičius.

 Pagarbiai, Rasa Ratkevičienė,

direktoriaus pavaduotoja ugdymui, atliekanti direktoriaus funkcijas

2023