Ikimokyklininis ugdymas

Ikimokyklinis ugdymas yra vykdomas pagal ikimokyklinio ugdymo programą, kurią mokyklos komanda rengia vadovaudamasi švietimo, mokslo ir sporto ministro patvirtintais ikimokyklinio ugdymo programų kriterijais ir ikimokyklinio ugdymo metodinėmis rekomendacijomis.

Siekiant padėti ikimokyklinio ugdymo mokytojams ir kitiems ugdytojams geriau atpažinti vaiko ugdymosi poreikius ir jo daromą pažangą, tikslingai rengti įstaigos ikimokyklinio ugdymo programą, pritaikant jį kiekvienam vaikui ir vaikų grupei, yra parengtas Ikimokyklinio amžiaus vaikų pasiekimų aprašas.

Mokyklos, vykdančios ikimokyklinio ugdymo programą, 2025 m. rugsėjo 1 d. pradeda vykdyti programas, parengtas pagal  švietimo, mokslo ir sporto ministro 2023 m. rugsėjo 4 d. įsakymu Nr. V-1142  patvirtintas Ikimokyklinio ugdymo programos gaires.   

Informacija pedagogams ir vadovams

Žaismė ir atradimai. Rekomendacijos ikimokyklinio ugdymo mokytojams, ugdantiems vaikus nuo gimimo iki 6 m.

Antroji kalba ankstyvajame amžiujePatarimai pedagogams, mokantiems lietuvių kalbos 3–6 metų vaikus mokyklose, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas vykdančiose tautinės mažumos kalba.

Išmaniosios technologijos ir informatinis mąstymas. Rekomendacijos mokytojams ir tėveliams.

 

Informacija tėvams

Jūsų vaikas – ikimokyklinukas.

Kodėl verta skaityti ankstyvajame amžiujePatarimai tėveliams.

 

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO, MOKSLO IR SPORTO MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL ,,IKIMOKYKLINIO UGDYMO PROGRAMOS GAIRIŲ PATVIRTINIMO” IR GAIRĖS (2023 m. rugsėjo 4 d. Nr. V-1142)

http://www.kaunas.lt/svietimas/ikimokyklinio-ugdymo-organizavimas/

LR Švietimo įstatymas  (Suvestinių redakcijų sąrašas pagal datas)

Ikimokyklinio amžiaus vaikų pasiekimų aprašas – tai gairės ugdytojams, kuriose pateikiama vaiko iki šešerių metų įgyjamų esminių nuostatų ir gebėjimų visuma ir jo ugdymosi pažangą nusakantys žingsniai. Taikant Pasiekimų aprašą vadovaujamasi nuostata, kad kiekvieno vaiko pažanga priklauso nuo jo individualių galių ir ugdytojų profesionalumo.

Vadovas pedagogui „Žaismė ir atradimai“

Kauno miesto savivaldybės informacija šeimoms, auginančioms ikimokyklinio amžiaus vaikus: http://www.kaunas.lt/svietimas/informacija-seimoms-auginancioms-ikimokyklinio-amziaus-vaikus/.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo įsakymas „Dėl privalomo ikimokyklinio ugdymo organizavimo“ 2020 m. sausio 13 d. Nr. 35-3

LR Švietimo ir mokslo ministro, LR socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymas „Dėl privalomo ikimokyklinio ugdymo nustatymo ir skyrimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ 2012-04-26 Nr. V-735 A1 – 208 2021-01-01 Suvestinė redakcija nuo 2021-01-01

Lietuvos Respublikos švietimo įstatymo pakeitimo įstatymo (2011 m. kovo 17 d. Nr. XI-1281. Suvestinė redakcija nuo 2015-07-10) 70 straipsnio „Apmokėjimas už švietimą“, 5 p. Individualiomis mokymosi priemonėmis (pratybų sąsiuviniais, rašymo priemonėmis, skaičiuotuvais ir kitomis) mokinį aprūpina tėvai (globėjai, rūpintojai). 6 p. Mokinys, turintis specialiųjų ugdymosi poreikių, mokykloje specialiosiomis mokymo priemonėmis aprūpinamas nemokamai.

Švietimo įstatymas (redakcija) 2021-01-01

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRAS
Į S A K Y M A S „DĖL INDIVIDUALIŲJŲ MOKYMOSI PRIEMONIŲ SĄRAŠO PATVIRTINIMO“ 2018 06 29 V-622 :

KAUNO LOPŠELIO-DARŽELIO „VAIVORYKŠTĖ“ IKIMOKYKLINIO UGDYMO PROGRAMA (2018)